Bästa mobiloperatören för djurmänniskor

Tjej med ny mobiloperatör tar selfie med häst

Vi djurvänner lägger oftast inte så mycket tid på tekniken runtomkring oss. Vi älskar djuren och naturen och lägger oftast ingen större vikt vid att ha senaste smartphonen och den bästa mobiloperatören med största abonnemanget. För varför skulle vi göra det? Att leta upp vilken operatör som är bäst eller billigast är ju krångligt och tråkigt. För att inte tala om att ge sig in bland alla mobilabonnemang.

Jag kan nu stolt berätta för er att jag har bytt till den bästa mobiloperatören efter att ha jämfört de olika operatörerna. Det var varken krångligt eller speciellt tråkigt, för jag använde en hemsida som hade sammanställt allt. Hade jag gått in på varje mobiloperatörs hemsida hade det tagit lång tid och varit svårt, men det slapp jag!

Tjej med ny mobiloperatör tar selfie med häst

Byta mobiloperatör var enkelt

Många av er kanske får dåliga vibbar av att byta operatör. Jag var lite orolig över att det kanske skulle bli något fel så att jag helt plötsligt hamnade mellan två abonnemang, men det gick bra. Jag visste inte heller om man kunde få samma nummer hos Comviq, som jag bytte till, som hos Telia jag hade innan. Också det var inga problem och var helt gratis. Så nu har jag bytt från Telia mobil Komplett med 6 GB varje månad för 339kr till Comviq Fastpris 4 GB för 195 kr!! 118 kr billigare och nästan samma surf.

En annan sak jag var lite orolig över med bytet var att få dubbla fakturor under tiden. Lösningen var att man kunde fylla i hos min nya operatör när abonnemanget skulle aktiveras, så jag valde bara datumet där min uppsägningstid tog slut. Under tiden hann jag få hem mitt nya simkort och kunde i lugn och ro se till att allt fungerade.

Skillnader mellan operatörer

Tips för dig som också blir lite sugen på att byta mobilabonnemang: se över vad som är viktigast för dig. Det är ju högst personligt vilken som är den bästa mobiloperatören för just dig. Är det priset, så ska du satsa på att byta till en billig operatör. Vill du ha bäst täckning kan du nästan välja vilken som helst, alla har bra täckning. Det är ju viktigt när man är ute i skogen med hund eller häst. Då vill du definitivt inte tappa täckning, men de flesta har liknande på den fronten.

Om service och support är något du värdesätter så se till att välja en operatör med många fysiska butiker som du kan åka till och få hjälp. Det är svårt att utse en som den absolut bästa operatören, men för mina behov var det Comviq. Det var den billigaste, hade bra 4G-nät men hade inga butiker. Får jag några problem så kanske jag ångrar mig, men hittills är jag nöjd. Nu ska jag ut i stallet och ta en tur på hästryggen!